Preminuo Boban Rajković tridesetdvogodišnji lekar iz Niša

Specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra u Nišu Boban Rajković (32) preminuo je od posledica koronavirusa, saopštio je Klinički centar „Niš“.

U saopštenju objavljenom na sajtu UKC Niš rečeno je da je Boban Rajković pre dve godine primljen na Kliniku za gastroenterologiju i hepatologiju kao jedan od najboljih diplomaca Madicinskog fakulteta u Nišu.

U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Na žalost krajem decembra prošle godine Rajkoviću je dijagnostifikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije, dodaje se u saopštenju.

Sredinom februara, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno je da je Rajković pozitivan na koronavirus, nakon čega je prebačen u kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo.

Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice, istaknuto je u saopštenju UKC Niš.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.