Predsednik Vučić pozvao građane na veliki skup 26. maja u Beogradu

Screenshot instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve građane da 26. maja, dan, kako je rekao, uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Vučić je u obraćanju rekao da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. maja u popodnevnim satima. On je istakao da tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze nakon tragičnih događaja.

„Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali“ – naveo je on.

Vučić je istakao da je Srbija, posle teškog udarca, morala da pokrene akciju i da je samo danas prikupljeno gotovo 3.000 komada naoružanja.

On je ocenio da je Srbija pokazala da će biti u stanju da se bori za mir, da sačuva ljudske živote i da promeni mnogo toga.

„Pokazali smo tu dobru volju i prema našim političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili“ – naveo je Vučić.

Bez obzira na sve, kako je dodao, „opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi“.

Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti – naveo je on.

Rasprava u Skupštini

Kako je dodao, upravo zato, mi smo spremni da razgovaramo o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se raspravlja o tome i u Narodnoj skupštini.

Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima – rekao je Vučić.

On je pozvao „sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima“.

„Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine“ – dodao je Vučić.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.