Predsednik Opštine Topola povukao ostavku, lokalni parlament bez kvoruma

Izvor: Shutterstock

Predsednik opštine Topola u ostavci Igor Petrović (SNS) jutros je povukao ostavku na funkciju prvog čoveka te varošice, saznaje N1.

Sednica Skupštine Topola jutros u 9 časova nije održana jer nije bilo kvoruma. Neophodan kvorum je 21, a bilo je prisutno 18 odbornika, kaže za N1 Igor Petrović.

’Foteljaši’ i ‘koferaši’ nisu održali svoju sednicu. Oni nemaju više legitimitet da imaju vlast. Zbog toga sam podneo zahtev da sutra bude održana sednica Skupštine opšine Topola, izjavio je za N1 Igor Petrović.

Zahtev za današnju sednicu podneli su Grupa građana „Novi ljudi za bolju Topolu“, SPS i deo odbornika SNS.

Bivši predsednik opštine i predsednik SO Topola Dragan Jovanović iz Bolje Srbije tvrdi da će sutra biti smenjeni predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik.

Pokazalo se danas da se raspala koaliciona vlast u Topoli. Na sutrašnjoj sednici SO biće smenjeni predsednik skupštine Miodrag Milovanović (SPS) i Žarko Jovanović (SPS), zamenik predsednika opštine Topola. Posle dužeg vremena lokalni parlament će biti odblokiran i biće donete odluke od značaja za funkcionisanje i život svih građana Topole, kaže za N1 Dragan Jovanović, lider Bolje Srbije.

Blokada rada Skupštine opštine Topola traje mesecima, a zahteve za održavanje sednice parlamenta podneli su ranije vlast, predsednik opštine u ostavci i opozicija.

IZVORN1 / Milan Nikić
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.