POTPIŠI – PRODIŠI U ČAČKU: Inicijativa za čistiji vazduh

Udruženje građana Erudita, zajedno sa organizacijom Srbija u pokretu i mnogim drugim organizacijama širom Srbije, organizuje akciju prikupljanja potpisa za narodnu inicijativu “Potpiši-prodiši”, od 19. do 25. aprila.

Reč je o inicijativi za čistiji vazduh, kojom će se izneti predlog izmene zakona po kome bi se zabranila prodaja sirovog lignita fizičkim licima. Ovaj predlog su sastavili stručnjaci i profesori sa Mašinskog fakulteta, a potrebno je da se za nedelju dana na teritoriji čitave Srbije sakupi 30 000 potpisa kako bi se predlog izneo na razmatranje u Skupštini.

Štandovi na kojima možete ostaviti svoj potpis će se nalaziti na Gradskom trgu i Gradskoj plaži, u periodu od 12 do 18 časova, a inicijativu možete prepoznati po karakterističnim zelenim balonima.

Takođe, pozivamo sve građane dobre volje da nam se u nedelju, 25. aprila, pridruže u akciji čišćenja Spomen parka, a više o tome ćemo objaviti na fejsbuk i instagram stranici udruženja u narednim danima.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.