POTPISANO 398 TROJNIH UGOVORA ZA POBOLJŠANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Čačani kojima su odobrena sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti potpisali su trojne ugovore sa izvođačima i predstavnicima Grada. Potpisano je 398 ugovora, prema kojima je predviđeno da radovi budu završeni do kraja juna.

Komisija za mere energetske sanacije će još jednom, nakon završetka radova, posetiti domaćinstva, kako bi bilo iskontrolisano da li su poslovi urađeni u skladu sa predviđenom procedurom.

Gradskoj upravi izvođači radova već dostavljaju podatke da li su građani uplatili kompletan deo svog iznosa, kao i urednu finansijsku dokumentaciju i ateste, nakon čega će i Grad Čačak uplatiti deo svojih novčanih obaveza. Maksimalan iznos koji Grad Čačak finansira po domaćinstvu ne može biti veći od do 140.000 dinara.

Najveće inteteresovanje građana, oko 90 odsto, bilo je za zamenu fasadne stolarije, dok je za zamenu ili ugradnju kotlova na pelet ili gas, za toplotne pumpe i solarne kolektore, kao i i za izolaciju objekata, bilo mnogo manje zainteresovanih.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.