POSEBNE MERE ZA VIKEND? Novo radno vreme objekata ili druge opcije

U slučaju da broj zaraženih nastavi da raste, ograničavanje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara biće verovatno za početak do 18 sati.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba za borbu protiv korone, kaže da je njegov stav da treba zatvoriti ugostiteljske objekte u mestima gde je ogroman broj zaraženih, poput Arilja i Vranja.

U slučaju da broj zaraženh ne bude padao u narednih nekoliko dana, kaže i da u celoj Srbiji za početak treba skratiti radno vreme kafana, kafića i svih ugostitelja, a moguće i tržnih centara, do 18 sati.

Nije isto Vranje, Arilje i Kraljevo, koji su relativno manji gradovi, a imaju toliki broj zaraženih, kao neki veliki gradovi. Oni su došli do faze da treba zatvoriti sve ugostiteljske objekte. I tamo na svakom koraku mora biti mnogo veća kontrola nego ranije, kaže Tiodorović uoči sednice Kriznog štaba koja je zakazana za sutra u 8 sati.

On dodaje da to ne znači da kontrola i poštovanje mera ne treba da budu rigorozni i u ostatku Srbije, pre svega Beogradu i većim gradovima, a posebno u tržnim centrima gde se gotovo ništa i ne poštuje od mera. Sve je više zaražene dece, pre svega učenika, a prof. Tiodorović ističe da problem inficirane dece treba rešavati parcijalno.

Decu ne treba gledati kroz prizmu cele Srbije, tačno se zna u kojim gradovima se mora preći na onlajn nastavu, ističe Tiodorović. On naglašava da će biti vrlo važno kakve će dnevne korona brojke biti u narednih 4-5 dana.

Ako to bude išlo i dalje tendencijom rasta, ograničavanje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara biće verovatno za početak do 18 sati. I još striktnije kontrole, pa i zatvaranje objekata koji su to zaslužili. Pričaćemo i o vikendima na kriznom štabu pa ćemo videti treba li i tu nešto da se menja i pooštrava, naglasio je Tiodorović.

IZVORMondo / Kurir
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.