Položeni venci u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja

Parastosom i polaganjem venaca na Spomenik žrtvama rata od 1991. do 1999. i NATO bombardovanja, u Čačku je danas 24. marta 2023. godine obeležena 24. godišnjica od NATO bombardovanja na Srbiju.

Parastos su služili sveštenici Hrama Svetog Vaznesenja. U sećanje na žrtve, vence su položili predstavnici Moravičkog upravnog okruga, Grada Čačka, Vojske Srbije – TRZ Čačak, Policijske uprave Čačak, kao i predstavnici udruženja civilnog društva opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U bombardovanju, koje je trajalo 78 dana, u Čačku su oštećeni ili potpuno uništeni televizijski predajnik na planini Ovčar, kompanije „Sloboda“, „Cer“, „Tehničko-remontni zavod“, „Naftagas“, „Litopapir“, „1. oktobar“… Stradali su i objekti bolnice, vrtića, škola, brojne porodične kuće, pojedine crkve, kao i jezdinsko i pridvoričko groblje. Na područje grada palo je više od 200 projektila, smrtno je stardalo šest civila, dok je dvadeset i dvoje teže i lakše povređeno.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.