Počelo suđenje Đokoviću, sudija odložio deportaciju

Foto: AP/thenewdaily.com

Novaku Đokoviću po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo u petak. Suđenje počinje odmah i pratite dešavanja na našem portalu. Đokovićevi advokati spremili su žalbu i ona će biti podneta sudiji Entoniju Keliju. U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti zemlju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Prema najnovijim informacijama, saslušanje u slučaju Novaka Đokovića i Australije pred istim sudijom, Entonijem Kelijem, biće održano u 20.45 (u 10.45 po našem vremenu).

U pitanju će biti saslušanje po kratkom postupku, odnosno Novakovi advokati su tražili suđenje sa skraćenim vremenom za pismene podneske i dokaze.

Kako prenose mediji brz postupak sa velikim ulogom.

Sudija Keli na početku prolazi kroz istoriju slučaja

Sudija Keli prolazi kroz istoriju postupka, rekavši da je advokat ministra unutrašnjih poslova Kristofer Tran, koji izgleda da nije glavni branilac, naglasio da bi ministar za imigraciju mogao ponovo da ukine Đokovićevu vizu kada je slučaj prvobitno bio ranije na sudu u ponedeljak. Što se i dogodilo.

Sudija odložio momentalnu deportaciju Đokovića!

Sudija Entoni Keli je primetio da su strane, kada je poslednji put vođen ovaj slučaj, uspele da se dogovore da očuvaju status kvo, a isto bi moglo biti ponovo potrebno.

Keli je rekao da bi to moglo da uključi kratku privremenu zabranu do 16 časova u subotu, 15. januara, čime bi se sprečilo da Đoković bude deportovan.

Potencijalna deportacija je odložena do subote u 16.00, što je po srednjoevropskom vremenu 06.00.

Keli je napomenuo da je Novak Đoković pozvan da da izjavu u subotu.

Đokovićev advokat objasnio razloge žurbe i potvrdio da nije u pritvoru

Đokovićev advokat Nikolas Vud objasnio je zašto se njegovom klijentu toliko žuri.

Svaki trenutak pre turnira koji počinje u ponedeljak je dragocen„, rekao je Vud.

On je istakao da bi sudija Keli trebalo da zadrži postupak u Federalnom sudu u Melburnu, a ne da ga prebacuje na Savezni sud, jer bi se time uštedelo vreme.

Potvrdio je da njegov klijent nije vraćen u pritvor, kao i da će se naći pred sudom u subotu.

Vud je zatražio dozvolu od suda da Đoković u narednom periodu, do svedočenja, boravi na istoj lokaciji kao i njegov pravni tim.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.