Počelo saslušanje policajaca koji su pomagali Velji Nevolji

U Tužilaštvu za organizovani kriminal počelo je saslušanje dvojice pripadnika MUP-a P.L. i B.V. koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih za pripadnike organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, saznaje Tanjug.

Nakon saslušanja tužalaštvo će odlučiti da li će sudu predložiti da im se odredi pritvor.

Policajci se terete kao saizvršioci za krivično delo “pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela”.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se P.L. i B.V. sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela”.

Policija je međutim naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

IZVORTanjug / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.