Počelo čišćenje kolektora kišne kanalizacije na Ljubić keju

ČAČAK – U Ulici Danice Marković na Ljubić keju počelo je čišćenje i ispiranje sistema atmosferske kanalizacije.

Stručni nadzor nad aktivnostima sprovodi JP “Gradac“, a izvođač radova je beogradska firma “Brza voda“, koja je ovaj posao dobila nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Za aktivnosti na čišćenju i ispiranju sistema atmosferske kanalizacije na teritoriji grada Čačka opredeljeno 1,5 miliona dinara.

„Kontinuirano čišćenje kolektora kišne kanalizacije je jako važno, kao vid prevencije u sprečavanju urbanih poplava. Slične aktivnosti redovno sprovodimo u saradnji sa JKP „Komunalac“ Čačak, ali je za čišćenje i ispiranje cevovoda većih prečnika ili zapušenih cevi neophodno angažovanje opreme i mehanizacije većeg kapaciteta. Današnje aktivnosti smo započeli od Ulice Danice Marković na Ljubić keju, a radove nastavljamo i sutra, u nameri da trajno rešimo problem izlivanja kanalizacije u ovoj ulici prilikom obilnijih padavina“ – navode u JP “Gradac“.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.