Planinar doživeo srčani udar na vrhu Jastrepca

Telo planinara koji je danas preminuo na planini Jastrebac dok je planinario spušteno je uz pomoć pripadnika Gorske službe spasavanja u podnožje, a lekar koji je pregledao telo preminulog konstatovao je, da je on doživeo srčani udar.

Kako Nova.rs piše radi se o četrdesetpetogodišnjem muškarcu iz Vrnjačke Banje koji se iznenada srušio kada se nalazio na vrhu Sokolov.

Portal Nova.rs danas je javio da je preminuli muškarac sa grupom krenuo na rekreativno planinaranje, uobičajenom pešačkom rutom ka najvišem vrhu Jastrepca, na 1.025 metara nadmorske visine. Njemu je tad na planinarskoj, mapiranoj stazi, najpre pozlilo, da bi se potom se srušio na zemlju i preminuo.

Gorska služba spasavanja je o ovoj nesreći, telefonom obaveštena oko podneva i odmah je svoju ekipu spasilaca uputila prema planinskom vrhu. Ubrzo su na lokaciju pristigli pripadnici policije i lekari hitne pomoći, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.