PEŠAČKI VISEĆI MOST, KOJI SE SRUŠIO, BIO ZABRANJEN ZA UPOTREBU! Oglasio se ministar Momirović posle velike nesreće u OVČAR BANJI!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, povodom tragične nesreće sa padom visećeg pešačkog mosta u Ovčar Banji, da je nadležni inspektor doneo rešenje kojim se zabranjuje korišćenje tog mosta i daje nalog kako da se rehabilituje, i poručio da će biti sprovedena istraga.

Momirović je izrazio saučešće porodicama stradalih u Ovčar Banji i upitao kako se od rešenja kojim se zabranjuje upotreba mosta došlo do toga da 50 ljudi bude na mostu.

On je dodao da to treba da se utvrdi istragom

Istraga će biti sprovedena, oko toga nema dileme, poručio je Momirović.

„Znamo da stanje mosta nije bilo nepoznato za nadležne državne organe“ – rekao je Momirović i dodao da je ovo ozbiljan događaj.

On je kazao da u Srbiji ima više od 3.000 mostova u drumskom saobraćaju i ukazao na postojanje mostova koji nemaju papire i koji su građeni 50-tih, 60-tih i početkom 20. veka.

Dve žene su poginule kada je danas pukao viseći pešački most preko Zapadne Morave u Ovčar Banji, rekao je ranije Tanjugu pomoćnik direktora hirurškog odeljenja bolnice u Čačku Ivan Kostić.

On je dodao da je troje povređenih zadobilo teške povrede.

IZVORRepublika
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.