OTVOREN PARKING U KRUGU OPŠTE BOLNICE ČAČAK

Čačak – Za manje od mesec dana završen je parking u Opštoj bolnici u Čačku, ustanovi koja je od vitalnog značaja za sve građane, ne samo Čačka već i regiona. Infrastrukturne radove podržala je Vlada Republike Srbije sa 22.000.000 dinara preko JP „Putevi Srbije“ na zahtev i želju Grada, direktora i uprave Opšte bolnice. Grad Čačak je učestvovao sa dodatnih, nešto manje od 8.000.000 dinara, a što se odnosi na instaliranje i postavljanje javne rasvete, svetiljki, info tabli kao i drugih infrastrukturnih radova koje se tiču, uglavnom, podzemnih instalacija.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Ukupno, nešto manje od 30.000.000 dinara uložili su zajedno Vlada RS i Grad Čačak. Unazad četiri godine, Grad Čačak je intezivno radio na ozakonjenju objekata u Opštoj bolnici u Čačku, oko 33.000 kvadrata je ozakonjeno i onda smo ušli u izradu projektno – tehničke dokumentacije za Novu Bolnicu. Ta projektno – tehnička dokumantacija sadržaće Hiruršku bolnicu, oko 24.000 kvadratnih metara i rekonstrukciju svih postojećih sadržaja. Kada se završi prva faza  plan je da uđemo u uklanjanje oko 8.000 kvadrata objekata koji nisu više u funkciji, odnosno koji su veoma stari i dotrajali. Za nešto manje od četiri godine, Grad Čačak je investirao samo u projektno – tehničku dokumentaciju oko milion evra, uključujući i ozakonjenje. To je osnov i polazna tačka da bismo mogli da konkurišemo kod Vlade RS i drugih fondova za investicju koja nas očekuje naredne godine“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Nije krio zadovoljstvo postignutim ciljem, posebno što će i osobe sa invaliditetom dobiti svojih sedam parking mesta.

„Oko 117 parking mesta obezbeđeno je za ostale posetioce i pacijente, koja su dosta komforna, izvođači radova trudili su se i da obeležavanje parking mesta bude urađeno po svim standardima i da svi korisnici usluga ovog parkinga imaju potpuni komfor. Mislim da smo veliki  posao uradili za rekordno kratko vreme“, zaključio je prvi čovek Grada.

Ovo je samo uvod u početak izgradnje Hirurškog bloka i rekonstrukcije postojećih objekata, a sama realizacija počeće sledeće godine.

Prim. dr Dejan Dabić, direktor Opšte bolnice u Čačku

„Iskreno, ne znam da je u našoj Bolnici nekada nešto započeto i završeno  ovako brzo. Ovo je jedna ne mala investicija i dobro je da smo svi prepoznali i  da se razumemo da ne možemo jedni bez drugih, moramo svi da pomažemo jedni druge , da komuniciramo i zajednički radimo, jer je ovo potreba svih nas i da će korist imati svi građani i pacijenti Opšte bolnice u Čačku. Moram da napomenem da se u nekim bolnicama i gradovima parkinzi naplaćuju. Naravno, ovde se neće nplaćivati, ovo je otvoren parking i namenjen isključivo pacijentima i posetiocima Bolnice“, naglasio je direktor Opšte bolnice u Čačku, prim. dr Dejan Dabić.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.