Otkupna cena šljive u Topličkom okrugu skoro duplo veća nego prošle godine

Foto: Pixabay

Ovogodišnja otkupna cena šljive sorte „čačanska rodna“ biće 30 dinara po kilogramu što je gotovo duplo više nego lane, kada se za kilogram tog voća plaćalo od 15 do 20 dinara, tvrde otkupljivači u prokupačkom kraju.

Prema njihovim rečima, visoka je bila i otkupna cena ranih sorti ovog voća – ruske „džanarike“ bila je 14 dinara, a „čačanske lepotice“ 35 dinara po kilogramu.

I kada je u pitanju šljiva „stenlej“, koja se na prokupačkoj teritoriji nalazi na površini od skoro 2.000 hektara, očekuje se da otkupna cena bude znatno veća u odnosu na prošlu godinu, kada se kretala od 20 do 25 dinara po kilogramu.

Ovogodišnji rod šljiva u Topličkom kraju znatno je lošiji od prošlogodišnjeg, pa je shodno tome i cena tog voća ove godine na tržištu znatno veća, zaključuju otkupljivači u prokupačkom kraju.

Berba šljiva u prokupačkom kraju počeće za desetak dana.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.