Opraštanje od Đorđa Balaševića i u Beogradu: „Laku noć dame i gospodo“

Veća grupa građana okupila se večeras na trgu Nikole Pašića u centru Beograda, kako bi odala poštu kantautoru Đorđu Balaševiću koji je preminuo u 68. godini od upale pluća izazvane koronavirusom.

Građani ostavljaju cveće, igračke, i pale sveće u čast Balaševića, a trgom odjekuju i pesme tog muzičara koje pevaju. U podnožju spomenika ima i mandarina kojima se referiše na stihove „par mandarina i malog belog zeca“ iz pesme „Neki novi klinci“.

Postavljen je i transparent „Laku noć, dame i gospodo“ – što je Balašević izgovarao po završetku svojih koncerata.

Na društvenim mrežama najavljeno je okupljanje građana i kod Sava centra u 20 sati.

U svim zemljama bivše Jugoslavije žal nakon vesti da je u Novom Sadu preminuo Đorđe Balašević. Smrt najpoznatijeg kantautora na ovim prostorima potresla je mnoge.

Balaševićevi sugrađani i jutros su u centru Novog Sada palili sveće. U tom gradu, inače, biće proglašen dan žalosti na dan sahrane Đorđa Balaševića. Građani su se okupljali i u drugim gradovima tokom dana.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.