ODRŽANA 58. SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA ČAČKA

Čačak – Na 58. sednici Gradskog veća grada Čačka našle su se 23 tačke, od kojih se prve dve tiču srednjoročnog i dugoročnog plana strategije razvoja regionalnog sistema deponije „Duboko“ kod Užica.

„Imali smo nekoliko tačaka koje se tiču otuđenja zemljišta iz javne svojine grada Čačka, javno nadmetanje je sprovedeno u decembru mesecu prošle godine. Radi se o dve lokacije. Takođe, nekoliko tačaka, za koje smo dali saglasnost privatnim licima da mogu da ozakone svoje porodične, poslovne i stambene objekte u Ljubiću. Ali, jedna od bitnih tačaka jeste kreditno zaduženje našeg JKP Čačak za grejanje, dali smo saglasnost za 180 miliona dinara da mogu da se kreditno zaduže, od kojih je 160 miliona za izmirivanje dospelih obaveza, a 20 miliona za overdraft, odnosno za one situacije koje su urgentno i hitno nametnute. U ovom trenutku imamo obavezu 117 miliona dinara prema dobavljačima i kao prethodnih šest godina mi smo odlučili da možemo pomoći našem javnom preduzeću da može da uđe u dosta povoljan kreditni aranžman, što je 13% kamata na godišnjem novou prema „Srbija gasu“, rekao je nakon održane sednice Gradskog veća, gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

Todorović je kao jednu od tačaka današnjeg dnevnog reda naveo i tri izveštaja nadzornog odbora za sprovođenje programa LER-a

„To su tri čačanske kompanije, opredeljeno je 3 miliona 300 hiljada dinara za te namene. Uvažili smo njihove zahteve da im se vrate obezbeđena sredstva, jer su sve tri kompanije sprovele one programe za koje su i dobile sredstva. Radi se o 49% sredstava, uglavnom o sertifikaciji kompanija za izvoz, odnosno za nastup na stranim tržištima. Imali smo i dve tekuće rezerve, jedna se tiče Turističke organizacije Čačka, blizu 2 miliona 820 hiljada dinara i druga od milion i 60 hiljada dinara,  a tiče se Centra „Zračak“ i škole „1. Novembar“, naveo je prvi čovek Grada.

Novinar: Svetlana Vučković, fotografije: Željko Jagajić

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.