Obrenović (Zavetnici): Vlast građane poziva na štednju, a doček Nove godina u Čačku se organizuje za sve pare

ČAČAK – Orbornik Zavetnika u lokalnoj skupštini Miloš Obrenović oglasio se saopštenjem za javnost povodom aktuelne energetske situacije u Srbiji i Čačku.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Zima je odavno počela, a sreća je što mraz još nije stegao. Kubik drva u Čačku ove godine košta preko 10.000 dinara, a o uglju već da ne pričamo. Cena struje i gasa je porasla, a na sve to nam kažu dobro je dok uopšte ima energenata na tržištu. Vlada Republike Srbije apeluje i moli građane da štede i da se suzdrže od nepotrebnih izdataka!?

A šta se dešava kod nas? Lokalna vlast kači novogodišnju rasvetu za sve pare. Organizuje doček sa čak četiri pevača na Gradskom trgu. Suvišno je više postalo ukazivati na prioritete u društvu, onima koji to niti vide niti žele da čuju.

Zbog toga pozivamo vlast da sredstva usmeri na socijalno ugrožene građane. Da se za narednu budžetsku godinu obezbedi novac za vaučere za kupovinu ogreva i da se obezbedi novac za kupovinu šporeta i drugih grejnih tela koja će se pokloniti onim građanima kojima su potrebna. Ukoliko vlast bude gluva na ove predloge, Zavetnici će podneti amandmane na nacrt budžeta za 2023. godinu!

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.