Novosti: Sve kuće građene pre 2015. dekretom u katastru

Ilustracija, Foto: Pixabay

Svi objekti građeni za lično stanovanje podignuti do 2015. godine dekretom će biti upisani u katastar, nezvanično saznaju Večernje novosti.

Novi krug ozakonjenja, kako piše list, najviše će biti usmeren ka najsiromašnijim građanima koji su napravili prekršaj da bi stekli krov nad glavom.

Strogo će se voditi računa da objekti izgradjeni u poslednjih šest godina nikako ne budu legalizovani, jer su njihovi vlasnici počinili krivično delo i svi će biti procesuirani.

Šansu za čiste papire neće imati oni koji su zidanjem kršili zakone s ciljem da zarade ili prošire biznis. Propisi će se najstrože odnositi prema pojedincima koji počnu da kopaju temelje bez papira nakon što je najavljen novi zakon.

U Srbiji vlasnici gotovo dva miliona objekata čekaju njihovu legalizaciju. Kolike će biti takse za one koji državnim dekretom budu upisani u katastar još nije poznato, navode Novosti.

Zakon o legalizaciji usvojen je 2015. godine, a do sada je doneto samo 7.500 rešenja o rušenju objekata izgrađenih bez dozvole.

IZVORNova.rs/Novosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.