„NOVOSTI SAZNAJU“: Velike količine zlata i kalcijum-karbonata pronađene na jugoistoku zemlje

Foto: Pixabay.com

KAKO „Novosti“ nezvanično saznaju, zlato i kalcijum-karbonat, rude za koje je predsednik sinoć rekao da su nađene u Srbiji, pronađene su na jugoistoku zemlje. U pitanju su velike rezerve.

Pored zlata koje je najvredniji plemeniti metal, u Srbiji je pronađen i kalcijum-karbonat, koji je veoma važan za obnovljive izvore energije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je sinoć gostujući u emisiji na RTS-u da je u Srbiji pronađeno zlato i kalcijum-karbonat.

Vučić je rekao da je u jednom od najsiromašnijih delova Srbije pronađeno jedno od 80 najvećih nalazišta zlata na teritoriji Srbije.

„Pronašli smo kalcijum-karbonat u Srbiji. Kao da nas je Bog pogledao. Pronađeno je i potpuno novo nalazište zlata u jednom od najsiromašnijih delova Srbije“ – rekao je Vučić.

IZVORNovosti.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.