„NOVOSTI SAZNAJU“: Velike količine zlata i kalcijum-karbonata pronađene na jugoistoku zemlje

Foto: Pixabay.com

KAKO „Novosti“ nezvanično saznaju, zlato i kalcijum-karbonat, rude za koje je predsednik sinoć rekao da su nađene u Srbiji, pronađene su na jugoistoku zemlje. U pitanju su velike rezerve.

Pored zlata koje je najvredniji plemeniti metal, u Srbiji je pronađen i kalcijum-karbonat, koji je veoma važan za obnovljive izvore energije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je sinoć gostujući u emisiji na RTS-u da je u Srbiji pronađeno zlato i kalcijum-karbonat.

Vučić je rekao da je u jednom od najsiromašnijih delova Srbije pronađeno jedno od 80 najvećih nalazišta zlata na teritoriji Srbije.

„Pronašli smo kalcijum-karbonat u Srbiji. Kao da nas je Bog pogledao. Pronađeno je i potpuno novo nalazište zlata u jednom od najsiromašnijih delova Srbije“ – rekao je Vučić.

IZVORNovosti.rs
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.