NOVI PUT ZA MEŠTANE TRNAVE

Čačak – Meštani Trnave su dugi niz godina čekali početak radova na asfaltiranju saobraćajnice u Trnavi, kod auto-servisa „Lučo“.

Šeszdesetšestgodišnji Milivoje Romanović ne krije radost što će konačno gaziti asfaltom i da je novi put od velikog značaja za žitelje, imajući u vidu da ovoj saobraćajnici u Trnavi gravitira oko 40 domaćinstava.

Milivoje Romanović, meštanin Trnave

„Šta da vam, kako da ne znači put mnogo, konačno ćemo da hodamo kako treba, da više ne gazimo po blatnjavim sokacima. Posebno što ovde žive porodice sa velikim brojem male dece, a svuda prašina, džombe, zimi ili ovako sa jeseni počnu kiše i prava je muka bila hodati, a kamoli proći kolima. Sada će put i da se proširi, pa će sve i biti bolje. Vidite ovaj deo starog asfalta propao je i izlomljen. A veliko je naselje, živimo u 21. veku, normalno je da imamo puteve“, priča nam vremešni meštanin Trnave , Milivoje Romanović.

Za asfaltiranje ove saobraćajnice u Trnavi, dužine 2,6 km, Vlada Republike Srbije investirala je 31 milion dinara, preko JP “ Putevi Srbije“, a na zahtev Grada Čačka. Izvođenje radova povereno je firmi „Putevi Čačak“.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Nadam se da ćemo u narednih desetak dana završiti ove poslove, a pre nego što smo ušli u ove pripremne radove i granulaciju, uradili smo sve priključke na gasovodnu mrežu. Prvo je priključen gas u ova domaćinstva koja gravitiraju ka ovih sedam ulica i narednih deset dana očekujem da se završi i kompletan posao sa habajućim asfaltom,  a preko 150 domaćinstava će konačno u 21. veku imati pristojne saobraćajnice i normalne uslove za život. Napominjem da ovde imamo i nekoliko uglednih i dobrih privrednika, koji zapošljavaju naše sugrađane. Uglavnom, žitelji MZ Trnava zahtevali su asfaltiranje ovih ulica, naravno to smo i ranije želeli da učinimo, ali korona i sve što je ona nosila su nas stopirali. Sada su se stvorili uslovi da konačno završimo i taj posao“, rekao je  gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prilikom današnjeg obilaska ove mesne zajednice.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.