NOVI ASFALT ZA MEŠTANE GORIČANA

Čačak – Meštani Goričana izgradnju lokalnog takozvanog Cvetkovića puta čekali su gotovo pola veka. Ovom putnom pravcu gravitira oko 30 domaćinstava, koji se uglavnom bave poljoprivredom, ali ovaj put vodi i ka obradivim površinama poljoprivrednog zemljišta, što je od izuzenog značaja za žitelje, njihov rad i dolazak kupaca.

Dragan Štavljanin, meštanin i odbornik u Skupštini Grada

„Ovaj put je do sada bio u očajnom stanju , ovde su ljudi gazili po blatu, po vodi. Generacije iza nas nisu ni sanjale da će dobiti asfalt. Ulaganja u Goričane i okolna sela počela su pre nekoliko godina, što pre svega znači mladima kako bi ostali na svojim ognjištima, budući da Goričani imaju oko 500 punoletnih stanovnika, a mladi se uglavnom bave poljoprivredom“, rekao je meštanin i odbornik u Skupštini Grada, Dragan Štavljanin.

Saobraćajnicu dužine 2.200 metara i širine tri metra, investirala je na zahtev Grada Čačka, Vlada RS, preko JP „Putevi Srbije“ sa 26 miliona dinara.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je danas sa svojim saradnicima ovu mesnu zajednicu i nagalasio da je u toku i završetak izgradnje vodozahvata Dumača, preko koga će 22 domaćinstva dobiti zdravu pijaću vodu, a koju do sada nikada nisu imali, kao i da je završena izgradnja Žaočkog vrela.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Žaočko vrelo koštalo je oko tri i po miliona dinara, u potpunosti je rekontruisano, što će omogućiti da oko hiljadu stanovnika dobija vodu sa ovog izvorišta. U ovoj godini, Goričani su dobili više od 4.000 metara novog asfalta, a naredne godine nas očekuje i izgradnja saobraćajnice od 1.700 metara, sa čime bi do kraja narednog leta bili završeni projekti u vezi sa saobraćajnom infrastrukturom“, naglasio je Todorović.

Prvi čovek Grada ovom prilikom osvrnuo se i na završnu fazu izgradnje projektno – tehničke dokumentacije za vodosnabdevanje u Kačulicama, gde će 169 domaćinstava i Dom za stare dobiti vodu.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograije : Saša Tanasković

IZVORDirekt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. A da asfirate i par puteljaka u Mrsincima da se ne glavimo u Blatu i da nam granje ne grebe vozila?

Comments are closed.