NOVE MERE ZA VIKEND: Od subote u 12h do ponedeljka u 6h radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa je na današnjoj sednici doneo odluku da kafići i prodavnice na skijalištima i planinama neće raditi tokom vikenda, dok će u ostatku zemlje svi prodajni objekti u subotu, zbog Zadušnica, raditi do podneva, a od tada do ponedeljka u 6 ujutru radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva, saopštio je posle sednice epidemiolog dr Predrag Kon.

Kazao je i da od ponedeljka srednje škole prelaze na onlajn nastavu. Od ponedeljka će radno vreme svih objekata opet biti kao i dosad.

Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a posle današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dela Kriznog štaba, već celog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.

Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmena mišljenja, ponekad i energičnih (…) Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo, naveo je Kon.

Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je „dugotrajno zatvaranje izgleda teška opcija za Srbiju“, ali je dodao i da je nemoguće nereagovati na pojačnu aktivnost virusa.

Kon je rekao i da misli da će danas usvojene mere imati efekta, ali ne dovoljnog.

Sledeći sastanak Kriznog štaba biće u utorak.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.