Nove mere: Građani Budve, Tivta ne smeju van svojih opština

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ogromnog broja zaraženih koronavirusom, Ministarstvo zdravlja Crne Gore donelo je nove mere u opštinama Budva i Tivat.

Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti donelo je danas naredbu kojom se zabranjuje lokalnom stanovništvu izlazak sa teritorije Opštine Budva i Opštine Tivat, saopšteno je iz te institucije.

Zabrana se ne odnosi na:

obavljanje redovnih radnih zadataka, na osnovu potvrde poslodavca;

ostvarivanje zdravstvene zaštite, na osnovu medicinske dokumentacije;

njegu lica koja usled bolesti, stanja ili posledica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih lica i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ovih lica ili ugovorom o njezi ili izdržavanju kojim se dokazuje međusobni pravni odnos ovih lica;

održavanje ličnih odnosa dece sa roditeljem sa kojim ne žive, u skladu sa sudskom odlukom.

Takođe, u Naredbi za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa (“Službeni list CG”, br. 3/21, 7/21 i 13/21) menja se jedna tačka i glasi:

Privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti), osim za goste koji su smešteni u hotelu (uz obavezu da gostima obroke serviraju u sobama i zabrane korišćenja zajedničkih prostorija za odmor i rekreaciju (bazeni, spa centri, saune, teretane, TV sale i sl.) i pripreme i izdavanja hrane, po porudžbi, bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom, uključujući ketering, u periodu od 7 do 22 časa, uz potvrdu poslodavca.

Naredba o izmeni i dopuni naredbe za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.