Nema sednice Kriznog štaba, Vlada usvaja nove mere

Vlada Srbije usvojiće danas nove mere koje su dogovorene tokom konsultacija sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, javio je RTS.

Kako saznaje Javni servis u Vladi Srbije, danas neće biti najavljene sednice Kriznog štaba.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče za N1 da su konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi i da je struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštene.

Medicinski deo Kriznog taba ostao je na svojim pozicijama, zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava. Moramo sprovesti oštre mere kako bismo sprečili dalje širenje virusa. Uz činjenicu da se povećava broj pacijenata u bolnicama, da se povećava broj vakcinisanih, ali da to nije još dovoljno, kazao je Kon.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.