NBS priprema set mera u vezi sa povećanjem naknada banaka

Foto: NBS

Narodna banka Srbije priprema set mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije imajući u vidu odluke i najave pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, saopštila je danas centralna banka.

Mere će biti usvojene na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora NBS koja se održava 11. avgusta, najavila je Narodna banka Srbije.

„Narodna banka Srbije priprema set mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije imajući u vidu odluke i najave pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima“, saopštila je centralna banka.

Kako je navedeno, donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata o čijim detaljima se NBS ne oglašava pre nego što te odluke donese.

O svim detaljima seta mera, javnost će ubrzo biti obaveštena, saopšteno je iz NBS.

Narodna banka Srbije još jednom ponavlja da očekuje od banaka u Srbiji da sprovode održivu i odgovornu poslovnu politiku, zasnovanu na principima zdrave konkurencije, koja podrazumeva unapređivanje depozitnih poslova i očuvanje, odnosno uvećanje baze deponenata i klijenata.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.