Najveći broj korisnika socijalne pomoći se prijavio za 3.000

Foto: Depositphotos/eivanov

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je, tokom učešća u društvenom dijalogu o sistemu socijalne zaštite, da su tokom pandemije svi kojima je bila potrebna, pomoć dobijali bez zastoja, da je urađeno mnogo i dodala da je sve funkcionisalo kao pre pojave kovida-19.

Međutim, predstavnici civilnog sektora su istakli da su izdvajanja i druge socio-ekonomske mere trebalo da budu bolje targetirane na one najugroženije, prenosi N1.

Smatraju i da bi trebalo menjati Uredbu o vakcinaciji, koja podrazumeva podsticaj od 3.000 dinara za one koji se vakcinišu, tako da socijalno najugroženiji budu prijavljeni direktno, s obzirom na to da veliki broj njih nema ni veštine, ni sredstva da se samostalno prijavi za naknadu.

Ali, ministarka se sa tim ne slaže.

Mi smo u gerontološkim centrima i zavodu za vaspitanje dece i omladine, čiji su korisnici nedavno vakcinisani, takođe su oni to zajedno sa zaposlenima uradili, u najvećem broju slučajeva to se rešavalo organizovano, a tamo gde nije, na pojedinačnom nivou. Tako da mi ni nemamo više tih zahteva, makar ne do ovog momenta, ukoliko bude sličnih akcija u narednom vremenskom periodu, sigurno je taj elektornski sistem koji je sada uvezan na državnom nivou na svim mogućim podnivoima će omogućavati i takvu vrstu podataka, ali što se tiče praktične situacije na terenu, najveći broj građana, koji su u ovoj kategoriji se prijavio za ovu vrstu isplate, rekla je Kisić Tepavčević.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.