NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 2.631 novozaražen, preminulo 50 pacijenata

Izvor: Pixabay

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 16.737 građana od kojih je 2.631 novozaraženih.

Preminula su 50 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 205 oboleli.

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 17.851 građana od kojih je 3.033 bilo novozaraženo. Preminula su 54 pacijenta, a na respiratorima je bio 201 oboleli.

Najnoviji podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) rešavaju sve dileme i pokazuju koliko su vakcine zaista delotvrone u spasavanju života.

Na osnovu grafički prikazanih podataka vidi se da je u zemljama u kojima je veliki procenat vakcinisanih, broj umrlih veoma nizak!

Dakle, što je više vakcinisanih, manje je smrtnih slučajeva – to je više nego jasno i to pokazuju najnoviji podaci EU.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je i Dnevniku RTS-a da je u poslednja tri dana izdato oko 53.000 digitalnih sertifikata koji su kompatibilni sa propisima Evropske unije i ocenio da to govori da ljudi žele da putuju i iskoriste benefite vakcinacije.

Dodao je da će zeleni sertifikat usklađen sa EU za pet dana moći da se izvadi i u poštama širom Srbije.

Govoreći o starim sertifikatima, Đerlek je naveo da je dosad izdato oko 2.166.000.

IZVORKurir.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.