Načelnik Sektora za vanredne situacije Marić na respiratoru

Načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, kojem je u decembru prošle godine potvrđen koronavirus, priključen je na respirator, saznaje Nova.rs.

Mariću je koronavirus potvrđen 28. decembra, a ubrzo mu je dijagnostikovana početna upala pluća. Tada nije smešten u bolnicu, a kako mu se zdravstveno stanje nije poboljšalo, on je 3. januara smešten u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”.

Kako portal Nova.rs saznaje, on je već nekoliko dana priključen na respirator.

Marić je, inače, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Podsetimo, Marić je karijeru u MUP-u Republike Srbije započeo 1990. godine u Upravi za protivpožarnu i preventivno-tehničku zaštitu. Na mesto načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postavljen je 2003. godine.

Na mesto zamenika načelnika Uprave protivpožarne policije postavljen je 2004. godine, a naredne godine postaje načelnik te Uprave. Jula 2006. raspoređen je na radno mesto savetnika ministra unutrašnjih poslova, a maja 2007. godine imenovan je za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

Na sednici Vlade 8. marta 2012. godine, mandat mu je produžen na dodatnih pet godina.