Na Zlatiboru sada prodaju i sobe! Grad na planini pun oglasa za nekretnine, kvadrat oko 2.000 evra

Zlatibor je domaća planina koja se, verovatno, najviše širi u smislu gradnje i priliva turista/stanovnika, i to traje godinama. Uprkos popularnosti nekih drugih, kao što su Tara, Kopaonik, Stara planina, Zlatar – Zlatibor, ipak, ostaje u epicentru. Ovaj trend se samo nastavlja. Na Zlatiboru trenutno ne postoji praktično nijedna zgrada (ni ona koja se gradi, ni ona koja je nova i završena) da na njoj ne piše da se neki apartman prodaje. Ili više njih.

 

Na svakom ćošku može da se nađe neki apartman za prodaju. Ove godine primećen je jedan novi trend na Zlatiboru – počeli su da prodaju sobe. U jednom oglasu, koji možete da vidite na našoj fotografiji, nudi se soba od 17 kvadrata.

Nove prodaju investitori, ali u relativno novim završenim zgradama i fizička lica prodaju apartmane. Kako smo se uverili na licu mesta, i oni manji stanovi od 30 do 50 kvadrata nalaze se bez problema.

 

Međutim, i pored ekspanzije utisak je, prateći ovo tržište godinama, da su cene nekretnina na Zlatiboru u blagom padu. U razgovoru sa prodavcima direktno su posvedočili da zarada od izdavanja nije kao pre, ili nije kao što su očekivali.

 

U užem centru Zlatibora, na 5 minuta hoda od šetališne zone, u zgradi staroj tri godine, renoviran apartman, potpuno namešten i sa belom tehnikom i kaminom prodaje se za 2.000 po kvadratu. Za ozbiljne kupce cena može biti i niža, kaže on. Nešto malo dalje, stan u izgradnji je 1. 600 evra. A u zgradi pored i nekoliko od 1.800 do 2.000 evra + PDV, sa rokom zgradnje do aprila.

 

Prosek za zaradu u novoj zgradi od zakupa je oko 400-500 evra. Van sezone bude svega 250 evra, u sezoni i do 700. Ukoliko se uzme u obzir cena kvadrata koja je ovde prošle godine bila i do 2.500 evra, i na ulaganje, to baš i nije sjajna zarada.

 

(Telegraf Biznis)

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.