NA IVICI PUCANJA: Zaposleni u kraljevačkoj bolnici obustavili rad na 20 minuta

Zaposleni u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu obustavili su rad na dvadeset minuta kako bi skrenuli pažnju javnosti da su na ivici pucanja i snage, ali i ukazali na to da se mere moraju poštovati.

Kako ističu iz sindikata „Nezavisnost“, već je prošlo više od godinu dana od proglašenja pandemije izazvane koronavirusom, a lekari, medicinske sestre, tehničari i nemedicinsko osoblje se danonoćno bore za svaki život u crvenim zonama.

Okupljeni su istakli da je svakodnevno na dijagnostici u kovid ambulantama više od 250 ljudi, i pitaju se šta je sa onim licima koja boluju od nekih drugih bolesti.

Pritisak na zdravstvo je veliki jer je broj bolesnih sve veći. Hteli smo da pokažemo da smo i mi od krvi i mesa. Hteli smo da uputimo apel da se poštuju protivepidemijske mere, jer ako se ovako bude nastavilo neće imati ko da leči ljude, rekao je Vladimir Nović, predsednik ZGS „Nezavisnost“.

Izvor : N1

Kako su istakli, više od 400 zaposlenih u kraljevačkoj bolnici je obolelo od Kovida 19. Kažu i da nije u pitanju štrajk, već samo doprinos za što brži izlazak iz teškog stanja u kome se nalazimo i duge zdravstvene krize.

Nisu sve službe opterećene i otuda i manji odziv, što po njenom mišljenju nije opravdanje. Anestezija je najviše opterećena, službe laboratorije, radiologije, infektolozi i pulmologija. Zaista smo nezadovoljni, rekla je Ivana Lukić, anesteziolog.

Danas je i odata pošta svim preminulim od koronavirusa, a zaposlenima u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite jedna vrsta podrške kako bi se izborili sa epidemijom.

IZVORN1 / Nenad Božović
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.