Muzika srca crta veliku humanost

Čačak – Poruka koncerta EKV Tribute benda „Pesmom ćemo pobediti“, jasno je pokazala da Čačani imaju veliko srce i da su ovim humanim gestom pružili značajan doprinos u borbi za Miloševo zdravlje. Veliki humanitarni koncert  ispunio je salu Doma kulture do poslednjeg mesta, uz pesmu i druženje posetioci su pokazali humanost kada je najpotrebnije, jer lečenje četvorogodišnjeg Miloša Zarića i dalje traje.

Miloš Zarić rođen je u 36.nedelji hitnim carskim rezom abrupcije placente, odmah je po rođenju reanimiran i narednih 18 dana proveo na respiratoru. Zbog nedostatka kiseonika imao je krvarenje na mozgu i ciste , otuda i boluje od cerebralne paralize.

Slađana Zarić, Miloševa majka
„Idemo svuda, od Novog Sada, Niša, banje Koviljače do Rusije i Turske. Njegovo lečenje zahteva svakodnevne fizioterapeutske, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, zatim neophodni su mu rehabilitacioni tretmani u inostranstvu, ultrazvuk, elektrostimulacija govora, operacije, što sve jako puno košta, u pitanju su hiljade i hiljade evra. Zahvaljujem se fondaciji „Budi human“ bez koje ne bismo uspeli, jer su svi tretmani jako skupi. To više nije samo bolest, već stanje na kome mora non stop da se radi. Nadam se da će naš Miloš uskoro stati na noge, ima pomaka, istina je da su to sitni koraci, ali za njega jako veliki“, govorila nam je, optimistično, Miloševa majka Slađana Zarić. Vidno uzbuđena, jer je još jedna akcija dobrovoljnog prikupljanja novca, sinoć uspela.

EKV Tribute je bend koji se već nekoliko decenija bavi izvođenjem pesama Ekatarine Velike, u čast, jednom od najvećih jugoslovenskih rok bendova, preneo nam je utiske i motiv ovog koncerta, frontmen benda Aleksandar Đelošević. Više od dva sata Domom kulture prolamali su se zvuci pesama  Milana Mladenovića, koji i nakon trideset godina, od svog odlaska, ostavlja neizbrisiv trag.

Aleksandar Đelošević, frontmen EKV Tribute benda
„Veliko nam je zadovoljstvo da nekoliko decenija sviramo u čast EKV-a, i baš sada u mesecu novembru koji je simbol Milana Mladenovića, još nam je veća čast da sviramo na ovakvom humanitarnom koncertu. Napravili smo i jednu dužu pauzu, evo sada je i prilika da ozvaničimo naš povratak u mesecu kada je i godišnjica smrti Mladenovića, ali pre svega da pomognemo u lečenju malog Miloša Zarića, koji boluje od cerebralne paralize“, rekao je pred sam početak koncerta frontmen benda Aleksandar Đelošević.

Iako još uvek ne sedi samostalno, ne hoda i ne govori, MIloš je jedno veselo i nasmejano dete. Nadamo se da će uskoro bolnicu zameniti igralištem i baš kako kaže  Milanova pesma: „I kao da je bilo nekad…“ i Miloševa bolest postaće prošlost, a verujemo da će budućnost ovog četvorogodišnjeg dečaka biti srećno i zdravo detinjstvo.

Novinar: Svetlana Vučković, fotografije: Predrag Jeković