MUŠKARAC UHAPŠEN ZBOG PREVARE Pokušao da prisvoji tuđi stan: Doneo lažni ugovor, koji je navodno potpisao sa pokojnom vlasnicom

Foto: Shutterstock/ToskanaINC

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv N.R. (42) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Prevara.

On je dana 07.03.2019. godine na Novom Beogradu, u službenim prostorijama RGZ Službe za katastar nepokretnosti, podneo zahtev za upis nepokretnosti uz koji je kao osnov sticanja prava svojine priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji jednosobnog stana na Novom Beogradu navodno zaključenog sa prethodnom vlasnicom koja je pokojna.

Pokrao zakonske vlasnike stana

Time je doveo u zabludu referenta Službe za katastar nepokretnosti da izda nalog za promenu titulara prava svojine, na osnovu kojeg je ovlašćeno lice Službe za katastar nepokretnosti donela rešenje o upisu prava svojine na stanu u korist okrivljenog.

On je tako uknjižen kao vlasnik stana, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu zakonskih naslednika pokojnice u iznosu od 3.894.829,68 dinara, kolika je tržišna vrednost stana.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu.

Za ovo krivično delo je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

IZVORBlic
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.