Most u Mrčajevcima kod Čačka završen pre roka!

DCIM101MEDIADJI_0713.JPG

Mrčajevčani su u neverici dočekali vest da je most preko Zapadne Morave završen pre roka. Zaista je tako! Rok je bio 5. mart , dakle tri ipo meseca ranije. Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, obišao je radove. 

Stari most je srušen u junskim poplavama, a proces izgradnje novog mosta je bio zahtevan iz više razloga. Ipak, kompanija Loteks je uspešno izvršila ovaj zadatak.

Ministar Vesić je rekao da je zahtev za hitnu sanaciju mosta dobio iz gradske uprave Grada Čačka i da je Vlada Republike Srbije za tu namenu izdvojila 500 miliona dinara. Nakon toga je urađen projekat rekonstrukcije, pristupljeno je pripremnim radovima, ali su junske poplave srušile most. To je bio razlog da se uradi novi projekat i obezbedi dodatnih oko 225 miliona dinara. Tako da je novi most koštao ukupno 725 miliona dinara.

Novi most je raspona većeg od 100 metara i nosivosti više 60 tona.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.