Mlekomat oduševio Čačane. Domaće mleko dostupno 24 sata

Foto: Direkt.rs

Navikli smo da sa automata kupujemo kafu, vodu, sokove, slatkiše… Od sada možemo kupiti mleko i to domaće. Pitate se gde? Pa kod nas u Čačku.

Veliku pažnju Čačana privukao je aparat za mleko kod kafane Car Lazar, tačnije kod mesare „Matijević“. Upitanju je mašina sa koje možete kupiti sveže, domaće mleko od naših krava sa farme Tanasijević.

Mleko stiže direktno sa muže u aparat i sve vreme je na temperaturi od 4 stepena. Kapacitet ovog uređaja je 200 litara i puni se svakog dana. Ovo mleko je punomasno i možete ga kupiti kad god poželite, znači dostupno je 24 časa.

Litar pravog domaćeg mleka košta 150 dinara

„Mlekomat služi da potrošači mogu koristiti domaće mleko, koje nije obrađivano i koje se naknadno može kuvati… Cena tog mleka je povoljna, obzirom da se radi o neobrađenom domaćem mleku, dok je ono koje je obrađivano, u marketima mnogo skuplje. Ovo je jedinstvena prilika da građani mogu konzumirati domaći proizvod. Veterinarske službe kontrolišu zdravlje životinja, tako da se podrazumeva da je i mleko dobrog kvaliteta.“ – poručuje naš sagovornik

Foto: Direkt.rs

Grad Čačak poslednjih godina sve više ulaže u poljoprivredu. Ove godine je samo za podsticajne mere opredeljeno je 67 miliona dinara, a kako nezvanično saznajemo, iduće godine bi ova cifra mogla da iznosi čak 100 miliona. Posebna mere za mlade poljoprivrednike u iznosu od 2,5 miliona dinara, ove godine je raspisana za nabavku mlekomata. Poljoprivrednici na ovom konkursu mogu računati na 80% povraćaja sredstava, a maksimalno do 1 250 000 dinara. Razlika u ovom konkursu u odnosu na standardni je što se ovde može aplicirati sa predračunom. Na ovom programu mogu učestvovati poljoprivrednici koji se bave stočarstvom i voćarstvom.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.