Mihajlović: Priča o Rio Tintu se politizuje, poštovaće se standardi

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je građanima koji su zbog loše ekološke situacije u Srbiji protestovali ispred Doma Narodne skupštine, da su vrata njenog ministarstva otvorena za razgovor.

Mihajlović je, gostujući na televiziji Prva, pozvala sve zainteresovane da učestvuju u donošenju odluka i javnim raspravama.

Govoreći o pobuni građana i nevladinih organizacija zbog najave kompanije Rio Tinto da će u okolini Loznice početi izgradnju podzemnog rudnika za eksploataciju jadarita, ona je navela da se neće uraditi ništa što bi ugrozilo životnu sredinu.

Priča o Rio Tintu se politizuje. Poštovaće se standardi… Studije o Rio Tintu nisu završene, rekla je ministarka.

Ocenila da svi govore o termoelektrana kao najvećim zagađivačima, ali da zaboravljaju na individualna ložišta.

Individualnih ložišta ima oko 2,1 milion… Ne samo da se koriste nedozvoljene stvari: plastika, guma, nego i mazut i ugalj, a nema ništa gore, rekla je Mihajlović.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.