Mihajlović: Neophodno da registar pedofila zaista zaživi

Izvor: Fonet/MGSI

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je neophodno da registar pedofila, koji je predviđen Marijinim zakonom, „zaista zaživi“ i naglasila da je država rešena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a da pedofilija to svakako jeste.

Ovo su veoma potresne teme za društvo u celini. Zato je neophodno da registar pedofila, predviđen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama“, kazala je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naglasila je da je kao žena i majka zgrožena vestima koje su poslednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja devojčica i pedofilije.

Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, pomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu, dodala je ona.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.