Marković: Nove mere diskriminišu male porodične prodavnice

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma izjavio je danas da se „zalaže za mere koje je doneo Krizni štab za borbu protiv korone, ali postoji diskriminacija prema malim porodičnim prodavnicima„.

Kako to da veliki marketi mogu da rade, a male porodične prodavnice ne mogu? I onda ćemo da uništimo male porodične prodavnice i to je diskriminacija. Poznato je da su vlasnici velikih marketa stranci i da u rafovima imamo skoro 80 odsto robe iz uvoza, rekao je Marković.

On je s predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem bio u Zaječaru, gde su sledeće nedelje lokalni izbori.

Marković je postavio pitanje “zašto taj običan, mali čovek, koji je proširio prozor do ulice i napravio prodavnicu i tu radi njegova supruga, deca, sinovi i ćerke, ne može da radi?”.

Kako je rekao, i u tim prodavnicama će se poštovati mere, pa će u njoj biti dva kupca umesto pet, a “ništa veće zaštite nema to što rade veliki marketi – jer je to 20 puta veći broj ljudi sada, nego kada je bilo vanredno stanje”.

Marković je naveo da su on i Dačić “iz jedne domaćinske koalicije i hoće da pomognu svakoj porodici”.

Doktorima svaka čast za struku, ali njihova struka je vezana samo za medicinu. Od čega ćemo da živimo ako ne rade prodavnice, kafići, restorani, pitao je Makrović i poručio da cela Srbija treba da se vakciniše.

IZVORBeta / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.