Mali: Počela isplata uvećanih penzija za penzionere iz kategorije zaposlenih

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je penzionerima iz kategorije zaposlenih u utorak počela isplata januarskih penzija, uvećanih za 5,9 odsto u skladu sa švajcarskom formulom, saopštilo je to ministarstvo.

U utorak je počela isplata za penzionere iz kategorije zaposlenih, koji penzije primaju na kućne adrese i na šalterima pošta, dok oni koji ih primaju preko tekućih računa, uplatu mogu očekivati 10. februara, navodi se u saopštenju.

Vojni penzioneri i poljoprivrednici, uvećanu penziju dobili su 5. februara ove godine.

Mali je rekao da uvećane penzije dobija oko 1,7 miliona penzionera i dodao je da švajcarska formula na najrealniji način oslikava stanje u privredi i zahvaljujući njoj penzije rastu na potpuno realnim osnovama.

Naveo je da su penzije od 2014. godine u proseku porasle za 29 odsto, uključujući i aktuelno povećanje, koje je stupilo na snagu 1. januara 2021. godine.

Najavio je da će do petka biti poznati i detalji novog paketa podrške građanima i privredi.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.