Mali: Netačno da država isplaćuje 20.000 dinara penzionerima zbog izbora

Foto: N1

Ministar finansija Siniša Mali odbacio je danas kao netačne tvrdnje da država isplaćuje 20.000 dinara penzionerima u februaru iduće godine zbog izbora i podsetio da penzioneri imaju kontinuiranu podršku države.

Siniša Mali je izjavio da su penzioneri prošle godine, u vreme pandemije, dobili jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, zatim pomoć od 100 evra, kao i pomoć od još po 5.000 dinara u decembru, ali i da ove godine dobijaju ukupno od države 130 evra, dodajući da će pomoć stići u septembru, novembru i decembru.

Koji su izbori bili tada i da li ćemo imati neke izbore do kraja godine pa isplaćujemo pomoć, upitao je Mali za Tanjug.

Pored toga, podsetio je i da je država u januaru ove godine uvećala penzije za 5,9 odsto i ponovo upitao koji su izbori bili tada.

Mi kontinuirano pomažemo našim najstarijim sugrađanima. Kada smo videli da imamo manji deficit i višu stopu rasta, naravno da nam je to otvorilo prostor za narednu godinu da povećamo penzije za oko 5,5 odsto, rekao je Mali.

Govoreći o izborima, Mali je istakao da političkim partijama ne može poene da donese samo jedna aktivnost, već celokupna politika, i dodao da je pomoć najstarijim sugrađanima samo jedna od ekonomskih aktivnosti sadašnje vlasti koja se sprovodi iz meseca u mesec.

Ministar je naglasio da se najavljena pomoć od 20.000 dinara odnosi na sve penzionere i dodao da neće biti potrebe da se prijavljuju za tu pomoć, već će novac biti isplaćen po evidenciji PIO fonda.

Mali je kazao da penzije iz godine u godinu rastu i dodao da od završetka fiskalne konsolidacije rastu brže nego ranije.

Penzije su veće od nivoa koji je bio 2014. godine, sa povećanjem koje smo imali u januaru od 5,9 odsto, penzije su danas veće za 29 odsto, zaključio je Mali.

IZVORNova.rs/Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.