LEKOVITI SMEH PEĐE BAJOVIĆA

Čačak – Da je smeh svima preko potreban i da leči dušu, pokazao je sinoć majstor stendap komedije Peđa Bajović. Puna dva sata držao je pažnju publike u Srpskom pabu, uz duhovite opaske iz svakodnevnog života i sasvim spontano uvukao gotovo sve prisutne u svoju priču.

Stendap veče „Najbolji sat i kusur“ je kompilacija tri Peđine predstave: „S nogu“, „Muškarac“ i „Rok trajanja“.
Čačani su uživali uz neprestani smeh i Peđine priče i odgovore na pitanja: Koliki je IQ zaljubljenog muškarca, Da li je brak stvarno institucija, Zašto žene žive duže od muškaraca, Jesu li deca početak kraja ili kraj početka i mnoge druge teme, na duhovit  način podelio je sa publikom.
„Treća sreća, opet u Čačku. Bio sam već dva puta pre nekih sedam godina, ali eto vreme i kovid su učinili svoje pa smo imali dužu pauzu sa gostovanjima u ovom delu Srbije. Inače, čačanska publika je divna, znate suština stendap komedije je razmena energije i emocije sa publikom, a večeras su Čačani baš bili raspoloženi da razgovaraju sa mnom. Sve u svemu, bilo je super, posebno što je publika bila mešana, svih generacija od adolescenata do starije garde, a što je publika šarolikija to je veća garancija dobre zabave“, pričao nam je Peđa utiske nakon svog nastupa, oduševljen atmosferom i publikom u Pabu.
Ovaj prepoznatljivi majstor stendap komedije navodi da mu je na sceni jako bitna improvizacija.
„Na sceni sam večeras sve improvizovao, sve teme koje sam podelio sa publikom, od politike preko društva, porodice, braka, muško-ženskih odnosa i seksa, sve sam u trenutku birao i slušao glas i smeh gostiju, uvek sve improvizujem na osnovu interakcije sa publikom“.
Bajović ipak priznaje da u današnje vreme nije lako nasmejati čoveka, jer je život težak ne samo u Srbiji, već i u regionu i svetu.
„Bez jake frustracije nema dobre komedije, mislim da ljudi, na osnovu ličnog iskustva, žele podsvesno neki izduvni ventil, žele predah i otklon od teške svakodnevnice. Stendap komedija upravo i pruža takav užitak i nemojte propuštati predstave mojih kolega komičara, uvek ćete biti bogatiji za novo iskustvo, i nasmejani i bar za neko vreme odsutni od realnosti. I svim ljudima od srca želim da budu otvoreni za nešto novo i drugačije, u tome je lepota života„, zaključuje kroz osmeh, ovaj vrsni komičar.
A Čačani, ušuškani u toplini Paba odjekivali su gromoglasnim smehom u hladnoj januarskoj noći. Daleko od stvarnosti, a prisutni u realnom trenutku. Punog i toplog srca.
Novinar: Svetlana Vučković, Fotografije: Žana Nenadović i web stranica Peđa Bajović
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.