KZM Čačak učestvovala na konferenciji „Ciljevi održivog razvoja na lokalu – Gde su mladi?“

Kancelarija za mlade Čačak uzela je učešće na završnoj konferenciji „Ciljevi održivog razvoja na lokalu – Gde su mladi?“ na Erazmus + projekatu – A part of EU.

Naša volontera, Kristina Rajić, održala je uvodno izlaganje o rezultatima projekta kao jedna od SDG ambasadora. Imali smo priliku da uživamo slušajući diskusiju na temu „Učešće mladih u sprovođenju COR-a na lokalu“ sa gostima Snežanom Klašnjom, savetnicom ministra turizma i omladine, Harisom Imamovićem, aktivistom i trenerom i Milicom Ivanović SDG ambasadorkom. Mladi su aktivno pratili izlaganja i motivisani iskustvima postavljali pitanja u oblasti ciljeva održivog razvoja.

Velika je čast i zadovoljstvo što smo od strane predstavnice Ministarstva omladine i turizma pohvaljeni za odličan rad. Savetnica ministra omladine i turizma uputila je reči hvale za prepoznatljivost Kancelarije za mlade Čačak po angažovanju i želji za svakodnevni razvoj i saradnju.

Nakon uvodne panel diskusije, mladi su podeljeni u grupe po tematskim celinama: prava i slobode, zdravlje i blagostanje i održivost i ekologija.

Kroz rad u grupama mladi su predlagali idejna rešenja za unapređenje i bolju perspektivu pomenutih tematskih celina. Volonteri Kancelarije za mlade su u grupi „Zdravlje i blagostanje” uz neformalnu atmosferu razmenjivali ideje za obezbeđivanje zdravog načina života i promovisanja blagostanja svih generacija. Mladi predstavnici tematskih grupa prezentovali su rezultate njihovog rada na potencijalnim rešenjima. Ana i Danijela, volonterke Kancelarije za mlade iz Čačka, bile su predstavnice grupe „Zdravlje i blagostanje” i briljirale su svojim načinom prezentovanja i isticanja bitnosti ove teme.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Arka fondaciji na izvanrednoj prilici da se glas mladih čuje i dosegne do donosioca odluka koji su s pažnjom saslušali sve predloge.

Izvor fotografija: Arka fondacija i Kancelarija za mlade Čačak

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.