KOŠARKAŠKE LEGENDE IZ SLOVENIJE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u četvrtak 6. aprila, sa saradnicima ugostio košarkaške veterane LJubljane, na čelu sa legendarnim Ivom Daneuom, pred egzibicionu utakmicu u Hali kraj Morave, koju Slovenci igraju protiv veterana Čačka.

Ideja o susretu i druženju nekadašnjih košarkaša iz LJubljane i Čačka potekla je od košarkaških veterana iz LJubljane – Iva Daneua, legendarnog kapitena reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila Svetsko prvenstvo u LJubljani 1970. godine, i Petera Martnera, a svesrdno su je podržali bivši igrači Borca i Železničara, čačanski sportski radnici, ljubitelji košarke i Grad Čačak.

Gradonačelnik Čačka je izrazio čast i zadovoljstvo što je mogao da ugosti, kako je rekao, legende košarke u gradu košarke. Goste iz Slovenije je, zajedno sa čačanskim rukovodstvom, dočekao i Radmilo Mišović. Čačani su simbolično, na poklon dobili dresove specijalno spremljene za utakmicu veterana, a Ivo Daneu evocirao je svoje uspomene na Čačak i vreme kada se intezivno bavio košarkom.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.