Koncerti od 10. jula na Gradskom trgu u prestonici kulture Srbije

U okviru plana i programa Turističke organizacije Čačka, kao i projekta „Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023“, u Čačku će sledeće sedmice biti održano nekoliko koncerata.

Već u ponedeljak 10. jula na Gradskom trgu u Čačku biće održan koncert pod nazivom „Putevima srpskih lepota“, u kome učestvuju operski umetnici LJubica Vraneš i Dragoljub Bajić uz pratnju orekstra „Bellezza Serba“. Publika u gradu Čačku će uživati u filmskoj muzici, operskim arijama i najvećim svetskim hitovima.

Sledećeg dana, 11. jula je koncert virtuoza na violini, Nemanje Radulovića. On će se svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom, predstaviti publici u Čačku.

Program za 12. jul rezervisan je za Bilju Krstić koja će sa Bistrik orkestrom održati koncert za poštovaoce tradicionalnih pesama.

Već 13. jula, odražavaju se „Vukasovi dani“, prvi festival narodne muzike u Čačku posvećen liku i delu jednog od najpopularnijih i najvećih tekstopisaca i kompozitora narodne muzike Predraga Vukovića – Vukasa. Na festivalu će učestvovati najveća imena narodne muzike Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Vera Matović, Lepa Lukić, Nada Topčagić, Aca Ilić, Gordana Lazarević, a pevače će pratiti orkestar Vlada Panovića, šefa narodnog orkestra RTS-a.

Organizator programa je Turistička organizacija Čačka uz podršku Grada Čačka.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.