Kon: Od 1. avgusta moguće nove mere, nevakcinisanje mladih nastavlja pandemiju

Predrag Kon, Foto: RTS/Printscreen

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija pogoršava i bolnice počinju da se pune pacijentima, kao i da je potrebno pridržavanje mera koje su i dalje na snazi i nastaviti vakcinaciju.

On je za RTS rekao da će 1. avgusta, kada se očekuje sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, situacija biti drugačija i da će verovatno biti donete nove mere.

I dalje će se na žalost broj zaraženih povećavati, ne možemo dočekati četvrocifrene brojeve sa istim merama koje imamo sada, to mora svakom da bude jasno, naveo je Kon.

On je naglasio da su mere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da „iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva“.

Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, među mlađima, pogotovo kod ženskih osoba, javlja se otpor vakcinisanju, „zbog straha iz jedne teške zablude o tome da vakcina može da utiče na sposobnost rađanja“.

To nikakve veze nema sa istinom, istakao je Kon.

On je rekao i da je etički potpuno neprihvatlijivo da se zdravstveni radnik na vakciniše, ne samo zbog sebe, već i zbog potencijalne opasnosti za pacijente.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.