Kon: Mere će se popustiti još, ali polako

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone od početka „uporni kočničar“ u popuštanju mera insistiranjem da se to što sporije čini.

Popustiće se još, ali polako, rekao je Kon za TV Hepi, napominjući da je virus toliko prisutan da lako može da poraste broj novozaraženih.

Govoreći o otvaranju tržnih centara, on je rekao da su predviđeni kovid redari i brojaće se elektronski koliko je građana ušlo.

Međutim, kako je rekao, videli smo da se mere ne poštuju.

Kako je objasnio, „veliki je problem što se smatra da ako su mere preporučene one nisu obavezne, pa građani sede u baštama restorana a ne nose maske“.

– Oni su u prekršaju, maska može da se skine samo kad se piće konzumira, ali u ostalo vreme mora da da se nosi, rekao je Kon.

Govoreći o vakcinisanju, on je rekao da „ko se odlučio da se ne vakciniše odlučio se za virus“.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.