KON: Beograd skoro stigao do kolektivnog imuniteta

Predrag Kon, Foto: RTS/Printscreen

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u Beogradu gotovo 40 odsto vakcinisanih i da se „skoro“ stiglo do kolektivnog imuniteta.

Ako se nastavi ovakav trend pada novozaraženih i rast vakcinisanih, što se tiče Beograda, ja sam jako optimističan, a slična situacija je i u Novom Sadu, rekao je Kon za RTS.

Kon, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, ocenio je da je vakcinacija „najznačajnija mera“ koja utiče na tok epidemije.

U odnosu na svet, mi zaista imamo priliku da uspemo. Cilj nam je da se broj novozaraženih spusti u svim gradovima i da ljudi shvate da je vakcina jedini izlaz. Mogu da biraju ili virus ili vakcina, nema izmedju, rekao je Kon.

Upitan koje mere bi mogle da budu razmatrane na sledećoj sednici Kriznog štaba, Kon je rekao da ne treba uvoditi nove mere, ali ni olakšice.

IZVORNova.rs / Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.