Ko sve nastupa u Čačku: “Karmina burana“, Stefanovski, Šerbedžija, Nemanja Radulović, Točak i mnogi drugi

ČAČAK – U okviru programske celine “Čačanska rodna“ koja će predstaviti Čačak kao prvu nacionalnu prestonicu kulture, biće izvedeno više od 60 novih umetničkih programa, ali i obeležavanje velikih jubileja.

Svečano otvaranje predviđeno je za prvi dan proleća naredne godine, 21. mart, a od tog datuma pa tokom 2023. godine svi programi biće predstavljeni kroz četiri podteme: “Na slobodi“, “Na Moravi“, “Na raskršću“, “Na kaldrmi“. Svaka od njih na osoben način prikazuje najvažnije elemente tekuće kulturne produkcije, ali i bogatstvo nacionalne i zavičajne baštine.

O programima “Čačanske rodne“ danas je govorio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, koji je za govornicom pobrojao samo neke od umetnika, izvođača i autora koji će se u Čačku predstaviti do kraja 2023.

„Radomir Mihajlović Točak, Bora Đorđević, Rade Šerbedžija, Nemanja Radulović 11. jula, Miroslav Tadić, Vlatko Stefanovski, Simfonijski orkestar i hor RTS-a, Braća Teofilović, Bilja Krstić i Bistrik, Nenad Marić, Nikola Radović, E-Play, Van Gog, Bjesovi, Aerodrom, Bombaj štampa, Zoe Kida, Samostalni referenti, šest di-džejeva, Vladimir Perić Talent, Milutin Milošević, Una Đelošević, Nikola Šurbanović, Vanja Milačić, poznati košarkaši iz Srbije, regiona, Evrope, a bogami i iz NBA lige. Neću sada da govorim o jednom događaju koji je planiran. Ako to realizujemo, imaćemo celu Evropu ovde u Čačku“ – rekao je Petković.

Prema Petkovićevim rečima, 21. juna na Gradskom trgu u Čačku će se održati centralna proslava Svetskog dana muzike izvođenjem čuvenog dela “Karmina burana“.

Simfonijski orkestar i hor RTS-a, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića. Na sceni će biti 90 izvođača, nešto što dosad u Čačku nije viđeno.

On je najavio i da će Čačak biti domaćin 24 ambasadora frankofonskih zemalja.

Petković je rekao i da će kompletan program “Čačanske rodne“ biti zvanično predstavljen 15. marta u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.