Kafići i restorani se otvaraju 8. maja – ako brojke padnu

Ilustracija, Foto: Pixabay

Dr Branislav Tiodorović najavio je danas da bi Krizni štab mogao da dozvoli otvaranje restorana i kafića 8. maja – ako epidemiološka situacija to dozvoli.

To je jedna od 3 odluke koju je doneo Krizni štab danas:

Od 8.maja ukoliko se nastavi ovakav trend epidemiološke situacije dozvoljavamo ugostiteljima do 22h i unutra ali sa 50% kapaciteta.

-Vakcinalni punktovi u Tržnim Centrima, kao pilot projekat.

– Angažman na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o medjusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o imunizaciji.

Podsećamo, tema današnjeg Kriznog štaba bila je aktuelna epidemiološka situacija i mere. Iz Vlade su nagovestili da ne treba očekivati promene u odnosu na već postojeće i važeće. Predsednik Vučić ranije danas najavio je da bi moglo uskoro uslediti popuštanje epidemioloških mera, kao i otvaranje kafića u tom kontekstu.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.