JOŠ JEDAN PROLEĆNI DAN: Temperature do 19 stepeni

Toplo, ali ujutru i pre podne slaba kiša u severnim predelima, Borskom i Braničevskom okrugu. U ostalim krajevima suvo vreme uz slab vetar. Jutarnja temperatura od 1 stepen, najviša dnevna 19 stepeni, koliko će biti i u petak, tokom vikenda stepen, dva toplije.

Toplo, ali uz prolazno naoblačenje koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne predele Srbije, Borski i Braničevski okrug uslovljavajući slabu kišu, a sredinom dana i posle podne i ostale krajeve ali će se zadržati suvo vreme.

Vetar pre podne slab i umeren jugozapadni, posle podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 10, a najviša od 15 do 19 stepeni.

I u glavnom gradu toplo, ali će Beograđanima biti potreban kišobran ujutru. Temperatura prijatna od 10 stepeni do 16 stepeni.

Na području jugozapadne, istočne i jugoistočne Srbije i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo-alarm zbog otapanja snega. Moguća je pojava lapavice, a potreban je i oprez zbog moguće pojave lokalnih poplava.

Sutra slično vreme – pretežno sunčano sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Tokom vikenda do 20 stepeni, u nedelju košava

U subotu pretežno sunčano sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša od 13 do 20 stepeni.

Za nedelju se predviđa slično vreme – pretežno sunčano sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. U Timočkoj Krajini oblačno sa sipećom kišom i hladnije. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 16 do 20 stepeni.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.