Janković: Lekari će možda tražiti oštrije mere, ne vidim uslove za popuštanje

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će sledeća sednica Kriznog štaba biti uskoro jer će se razmatrati mere za narednu sedmicu, navodeći da u ovom trenutku ne vidi uslove za bilo kakva popuštanja.

Pooštravanja će možda tražiti i iznositi argumente, ako to bude neophodno, mi lekari. Suština je da, u ovom trenutku, sa ovim merama moramo da istrajemo dovoljno dugo da vidimo poboljšanje, da se rastereti sistem, da se smanji broj ljudi koji pune bolnice. Procenat pozitivnih među testiranima je važan parametar koji je, takođe, veoma visok, rekao je Janković za Radio televiziju Srbije.

Kako je istakao, „situacija je veoma teška, zapravo najteža moguća i treba da se borimo na svaki način da prvo ublažimo epidemiološku situacaju pa tek onda da pričamo o kafićima, restoranima i tržnim centrima“.

Obrnuti redosled, bar ja lično ne mogu da prihvatim ni moralno ni racionalno, rekao je Janković, član Kriznog štaba, na pitanje o mogućem ublažavanju mera.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.